Stalker -Bir Ankara Romanı

STALKER: BİR ANKARA ROMANI-UFUK S. YÜKSEL

Ufuk S. Yüksel’in gerçek zamanlı olarak ilerleyen, 33 saatlik bir periyodu anlattığı yeni romanı “Stalker” 16 Temmuz’dan itibaren tüm kitapçılarda olacak… 60’ların Fransız Yeni Dalga Sinema’sını anımsatan bir teknikle kurgulanan roman 160 sayfa uzunluğunda ve neredeyse hiçbir sahnenin atlanmadığı “tek cut” formunda yazıldı. Kitabın arka planında Mandela Etkisi, kuantum mekaniği, paralel evrenler gibi birçok tartışma yer alıyor. Öykü ilerledikçe gri şehrin karanlık sokaklarında gizem gitgide daha da çözülmez bir hal alırken, karakterlerin kendi gerçekliklerinden ve içinde bulundukları zamandan bile şüpheye düşecekleri bir kovalamaca başlayacaktır.

Aşağıdaki platformlardan “Stalker: Bir Ankara Romanı”na ulaşmak mümkün. Dağıtım noktaları ilerleyen haftalarda artacaktır:

kitapyurduidefixd&rimge kitabevibkmkitapkideganobelkitap

Türkiye Geneli:

D&R’lar… (tükendiğinde istek üzerine temin edilmektedir.)

İstanbul:

D&R’lar, İmge Kitabevi(Kadıköy), Akmar Pasajı Sosyal Kitabevi(Kadıköy), Kırmızı Kedi Kitabevi (Beşiktaş, Beyoğlu Tünel ve diğer şubeler)

Ankara:

D&R’lar, İmge Kitabevi (Konur Sok.), Kırmızı Kedi Kitabevi

Kitapla ilgili bazı içerikler:

Nouvart: https://www.nouvart.net/ufuk-s-yukselin-son-romani-stalker/

Çerezzine “Stalker ve Ankara” röportajı: “Ankara bu romanda da baştan sona olayların başladığı, şekillendiği yerdir ve kırılma noktasının yaşandığı anlara ev sahipliği yapmaktadır”

Wannart “Bir Ankara Romanı ve Mandela Etkisi: Stalker”: https://www.wannart.com/bir-ankara-romani-ve-mandela-etkisi-stalker/

EkDergi “Stalker-Bir Ankara Romanı Üzerine”: http://www.ekdergi.com/stalker-bir-ankara-romani-uzerine/

Grikitaplar.com “Haftalık kitap önerileri”: https://www.grikitaplar.com/haftalik-kitap-onerileri-8/

okuryazar.net “Stalker-Bir Ankara Romanı” https://okur-yazar.net/stalker-bir-ankara-romani-9057

Stalker Soundtrack (Spotify): https://open.spotify.com/playlist/0NqToF34W23gEvey63K19Z

Kitapla ilgili bazı notlar:

-Per aspera ad astra, sözü kitapta farklı formlarda defalarca karşımıza çıkıyor. Bütün düğümün çözüldüğü şifrelerden biri bu ifade oluyor.

-Üstün’ün çözümlemeye çalıştığı büyük denklemin çözümüne Einstein ömrünü verse de başarması mümkün olmamıştır. Denklem hala çözümlenmeyi beklemektedir.

-Kitapta Hector Efsanesi’nin kökenine de değinilmektedir.

-Stalker’ın orijinal planında kitabın son bölümü gelecekte geçiyordu ve SON’un reelde gerçekleşmesi planlanıyordu. Yani okuyucu kitabı okuduktan sonra, işaret edilen tarihte kitaptaki bilgileri izleyerek kitabın sonuna etki etme gücüne sahip olacaktı. Yaratacağı büyük kaos nedeniyle, bu tasarıdan “kısmen” vazgeçildi. Ancak hala SON’un reelde değiş(tiril)mesi olanaklıdır.

-Kitabın içinde sadece gerçek bir Stalker’ın bulabileceği en azından birkaç şifre yer alıyor.

Arka kapaktan:

*Yıllar önce, uzay ve zamanın ortaya çıkmadığı dönemlerde, başka bir evrende tekrar karşılaşmıştık seninle. Sen Satürn’e gitmek istiyordun ama Satürn henüz var olmamıştı ve ben bir şarkı yazmıştım Satürn’ü anlatan…*

*Antik Roma’da insanlar karanlık bir dönemi geride bıraktıklarında şöyle derlerdi: Per aspera ad astra (Zorlukları aşarak, yıldızlara doğru). Bu dünyada yaşam yok. Ama bir gün yıldızlara gitmenin yolunu bulacağız.*

Her şeyin cevabı da cevapsız kalan sorular da kozmosta gizlidir… Devin’in 33 saatlik hikâyesi de işte bu kozmosun etrafında şekilleniyor. Devin stalkerının ve izini yıllar önce kaybettiği büyük tutkusu Eleanor Rigby’nin gerçekte kim olduklarını öğrenmeye çabalarken, kendini gri şehir Ankara’nın hiçliğinde savrularak, şeytanla, müzikle, dansla ve Arayış’la dolu bir yolculuğun ortasında buluyor.

Stalker; çığlıklarımıza kulak ver, Hector’a kulak ver, Arayış’a kulak ver çağrıları yapan ve Satürn’ün fısıldayacağını durmadan hatırlatan unutulmaz bir gökyüzü romanı.

Sosyal medya

#perasperaadastra sosyal medya genel paylaşım hashtagidir.

twitter: https://twitter.com/peraspradastra

instagram: https://www.instagram.com/perrasperaadastra/

Email adresiniz paylaşılmayacak