AdaMap’e https://www.adastraa.net/adamap/ bağlantısı aracılığıyla PC ve mobil üzerinden giriş yapabilirsiniz. AdaMap, bütün Ad Astra çevresinin ve takipçilerinin kullanımına açık interaktif ve kullanıcı dostu bir uygulamadır.
AdaMap nedir?
Ad Astra Foundation’ın bir süredir üzerinde çalıştığı AdaMap, 24.09.2022’den itibaren herkesin kullanımına açık olarak AdAstraa.Net’e eklenmiştir. Bu uygulamaya yol rotalarını (Likya Yolu, Route 66 vb.), mekanları (publar, cafeler, müzik sahneleri), kültürel merkezleri (sinemalar, tiyatrolar, okuma grupları, açık forumlar), kamp alanlarını (Kabak Koyu, Adrasan vb.) ve Ad Astra çevresi için yararlı olacağını düşündüğünüz herhangi bir noktayı ekleyebilirsiniz… Yaptığınız girişler hızlı bir kontrolden sonra AdaMap’te yayınlanacak ve ulaşılabilir olacaktır. Bu uygulamayı özgün yapan, sadece Ad Astra çevresi için önem taşıyan konumların yer alması ve reelde de uzantısı olacak interaktif bir yol paylaşım ağına öncülük etmesidir.
AdaMap’in Kullanımı
AdaMap’e giriş yapabilmeniz için üyelik ve benzeri bir prosedür gerekmemektedir. Haritanın sağ üst köşesinde yer alan + (Add Location) butonunu tıkladığınızda aşağıdaki ekran açılacaktır. Bu ekrandan, haritanın orta üst kısmında yer alan “adresi gir” kısmından ilgili yeri bulduktan sonra, kısa bir tanım ve fotoğraf ekleyerek paylaşabilirsiniz. Tanım kısmının sonuna twitter kullanıcı adınızı eklemeniz durumunda, ilerleyen haftalarda girdiğiniz içeriği Ad Astra ağlarından sizi mentionlayarak paylaşabiliriz. Tercihinize göre, giriş yaptığınız yerle ilgili resmi bilgilere yer verebileceğiniz gibi, deneyimlerinizi, özel notlarınızı ve önerilerinizi (hatta birkaç şiir dizesi bile olabilir) ekleyebilirsiniz. Yer girişlerinin yanında gelecek tarihte düzenlenmesi planlanan etkinliklerin girişi de yapılabilmektedir. Yaptığınız giriş, AdaMap uygulamasına gönüllü olarak katkıda bulunan editörler tarafından hızlıca gözden geçirildikten sonra onaylanacaktır. Siz de sürece dair inisiyatif almak isterseniz twitter veya Instagram üzerinden @adastraanet hesabına ulaşabilirsiniz…
Giriş yapacağınız yerler için iki kriteri göz önünde bulundurmanızı önerebiliriz: 1) Bu yerin sizin için ifade ettikleri; 2) Bu yerin Ad Astra çevresi için ifade edebilecekleri…
Kuşkusuz Taksim Meydanı, Güvenpark, Gündoğdu Meydanı gibi noktalar çok genel olduğu için bu uygulamaya ayrıca eklenmeleri çok anlamlı olmayacaktır. Hedefimiz AdaMap aracılığıyla az bilinen ve komünitenin etkin olarak toplandığı yerlere öncelik vererek, Türkiye’nin ve dünyanın her yerinde Ad Astra çevresi için sembolik konumları öne çıkarmak olacak… Bu yönüyle AdaMap üzerinden interaktif olarak yapılacak girişler spontane etkinliklerin organizasyonuna öncülük edecektir.
AdaMap, sizin yapacağınız girişlerle interaktif olarak sürekli kendini geliştirecek bir uygulamadır. AdaMap, belki Taksim’in kayıp bir mekanında, Likya Yolu’nun sarp bir yamacında ya da Kızılay’da bir bankta sizi buluşturacak. Her şeye rağmen bir şeylerin sonuna ilerleme cesareti gösterenler ya da gece 5’ten sonra bir şehri dönmemek üzere terk etmeye karar verenler, AdaMap üzerinden izleyeceği rotaya karar verecekler… AdaMap, bizim hep birlikte ilerlediğimiz bir yola dair kolektif hafızamız olacak.
Bu uygulama büyük Neo-Beat şairi Jim Morrison’ın anısına adanmıştır.
Mister mojo risin’, mister mojo risin’
Got to keep on risin’
Mister mojo risin’, mister mojo risin’
Mojo risin’, gotta mojo risin’ L.A. Woman/The Doors