27.8 C
Singapore
Thursday, December 12, 2024

Neo-Beat: Sık Sorulan Sorular

Neo-Beat’in sosyal medya ağlarında neden paylaşım durdu?

Sosyal medya bizim için her zaman ikinci plandaydı. Neo-Beat kültürünü Türkiye’de tanıtma adına bir dönem bu ağları oldukça aktif bir şekilde kullandık. Ancak 2018-2019 döneminde Neo-Beat’in resmi Instagram hesabını, Facebook sayfasını ve bazı Twitter hesaplarını kalıcı olarak kapatıp tümüyle OpRefugee (Neo-Beat’in küresel boyutta üretim ağlarını oluşturma projesi) sürecine odaklandık. Bu süreç, bugün Ad Astra’da “International Roadmap” başlığıyla açıklanan ve birçok alana yayılan heyecan verici bir vizyona dönüştü.

Açık tuttuğumuz Twitter hesapları (neobeatkusagi, adastraanet, beatverock, neobeatankara, peraspradastra) ise Ad Astra Foundation tarafından tümüyle Ad Astra & Neo-Beat komünitesine tahsis edildi ve %95 retweet odaklı kullanılıyor. Bir noktada tamamen bu ağlarda paylaşımı durdurabiliriz de… Uzun vadeli vizyonumuzda bu Twitter hesaplarının açıkçası bizim için hiçbir önemi yok…

Çünkü International Roadmap sürecinde kaynaklarımızın %95’ini reel projelere, %5’ini ise sosyal medyaya aktarma kararı almış durumdayız. Bu nedenle bu ağlarda hareketin ve görünürlüğün artması bize herhangi bir fayda sağlamıyor. Aksine erken dönem projeler bu hareketlilikten olumsuz bile etkilenebiliyor. Neo-Beat’in en üretken olduğu dönemler, 2018-2019’da yüzlerce kişinin katılımda bulunduğu müzik odaklı buluşmaların gerçekleştirildiği dönemler değildi; 2014’te Kızılay ve Kadıköy’de bir masa çevresinde 15-20 kişinin bu dünyaya dair bütün hayallerini paylaştığı ve daha önce hiç denenmemiş projeleri gündeme getirdiği dönemlerdi.

Bu kararı almamızda bir diğer etken ise bizim için dil problemi oldu. Neo-Beat büyük oranda Türkiye odaklı bir çevreydi. Neo-Beatler Avrupa ülkelerinde ve ABD’de bulunduğu dönemlerde elbette bazı ülkelerde üretimler gerçekleşti. Ancak üretimin ve projelerin %90’ı hep Türkiye’de oldu. Bu nedenle sosyal medyadaki ve web sitemizdeki paylaşımların çok büyük bölümünü Türkçe gerçekleştiriyorduk. Ad Astra çevresinin ise itici gücü Neo-Beat çevresi olmakla birlikte başka ülkelerde çok daha yoğun düzeyde bir üretim süreci var. Ayrıca artık ana üretim alanı Türkiye’de de değil… Bu nedenle Türkçe yanında zamanla İngilizce, Fransızca, Almanca, Japonca, İspanyolca, Portekizce, Çince vb. dillerde de ayrı ayrı paylaşım hesapları oluşturmamız gerekir ki bu da enerjimizin büyük bölümünü sosyal medyaya aktarmamız ve reeldeki projelerin aksaması demektir.

Bu nedenle İngilizce içeriğe de yer verilen AdAstraaNet Instagram hesabında kısıtlı düzeyde paylaşım devam etmekle birlikte Twitter ağlarında düzenli paylaşım gerçekleştirme projemiz yok. Neo-Beat’in sınırsız arşivini kullanarak bu hesaplarda 7/24 tweet akışı sağlayabilirdik ama bu, şu anki vizyona hiçbir değer eklemezdi. Bu ağlarda 10.000 tane tweet atmaktansa International Roadmap kapsamında yayımladığımız gibi 8 sayfalık teorik bir broşür hazırlamak şu aşamada bu vizyona çok daha fazla katkı sağlıyor.

https://www.adastraa.net/gallery/

Neo-Beat kültürünün gelişimi ve bu kültüre aidiyet üzerine neler söyleyebiliriz?

2014-2017 döneminde Türkiye’de bu kültürü ve felsefeyi duyurma amacımız vardı ve bu amacına beklentimizin çok ötesinde olacak şekilde ulaştı. O dönemden bugüne Türkiye özelinde tabii ki RockNRoll ve Beat kültürüne yönelik ilgide bir azalma oldu; Londra ve NYC gibi şehirlerde ise olmadı. Bu ülkeden ülkeye şehirden şehre değişen bir durumdur… Bir toplum, bir kültüre veya felsefeye hazır değilse ona zorla dışarıdan bunu bir ideoloji gibi enjekte edemezsiniz (Etseniz bile bu sağlıklı sonuçlar doğurmaz.), kitlelerin istemesi ve bunun için çağrı yapması, adımlar atması gerekir.

Ne var ki biosunda “Neo-Beat” yazan ya da kendini Neo-Beat olarak tanıtan herkes, yanlış biçimde sanki bir komünitenin parçasıymış gibi değerlendirilebiliyor. Ancak bu doğru değil, kendini bu kültüre yakın hisseden herkes kendini Neo-Beat olarak tanımlayabilir. İster liseli bir genç olsun ister 68 Kuşağı’na tanık olmuş birisi… Bu kişilerin hepsinin birbirini tanıması, ortak hareket etmesi mümkün değildir. Bu, Neo-Beat’in sosyal medyayı en etkin kullandığı 2015-2016 döneminde de mümkün değildi.

Mesela son bir yılda, Neo-Beat’e saygısızlık ettiklerini düşündükleri için bazı kişilere, kendi hesaplarından sert-agresif üslupla cevap veren bazı takipçilerimize rastladık ve bu takipçilerimizden mesajlarını silmelerini, bu tarz polemiklere artık dahil olmadığımızı aktardık. Biz artık tümüyle pozitif tarafta kalma ve %100 enerjimizi reel projelere aktarma taraftarıyız. Takipçilerimizden ve kendini Neo-Beat olarak tanımlayan çevrelerden de isteğimiz de bu… Tabii ki artık sosyal medyada bu tür eylemleri denetlememiz mümkün değildir, odağımızı tümüyle reel projelere çevirmiş durumdayız.

Kuşkusuz bu dünyada çok fazla aksaklık, çok fazla hata ve çok fazla çürüme var… Ancak bizim görevimiz “eleştirmen” olmak değil… Önce üretmeliyiz, bazı şeyleri inşa etmeliyiz… Ad Astra çevresinde bile iki ayrı projeyi yürüten ekip bazı durumlarda birbirinden farklı düşünüyor olabilir. Ancak bu, iki projenin de aynı anda sürdürülmesine engel değildir. Emile Zola’nın da dediği gibi uzun vadede “Gerçek kazanır.” Merkeziyetsizlik prensibinin de gücü buradan geliyor. Bir proje önerisine, öneriyi getiren kişi/kişiler gerçekten inanıyorsa gereken desteği vereceğiz.

Neo-Beat’in şu an aktif bir Facebook, Whatsapp ya da Telegram grubu var mıdır?

Hayır, yok. Ad Astra’nın aktif projelerinde yer alan birkaç kişilik ekipler tabii ki kendi aralarında bir şekilde haberleşebilir… Merkeziyetsizlik prensibi nedeniyle tümünün izini açıkçası takip edemiyoruz. Ancak bu çevrelere de Whatsapp vb. grup açmamaları yönünde tavsiyede bulunuyoruz. Yapısı gereği bürokratik her grup; yozlaşmayı, bozulmayı ve parçalanmayı getirir. Bundan özellikle kaçınacağız.

Bununla birlikte ilerleyen süreçte herkesin AdAstraa.Net üzerinden takibini gerçekleştirebileceği bir duyuru altyapısı oluşturabiliriz.

Sosyal medya ağlarınıza ve web sitenize reklam alıyor musunuz?

Hayır, Neo-Beat ortaya çıkışından bu yana herhangi bir ticari ürünün tanıtımını gerçekleştirmedi, biletli etkinlik düzenlemedi veya takipçilerinden maddi destek istemedi. Bu yöndeki bütün teklifleri de sürekli reddetti. 2013’ten son etkinliğin gerçekleştirildiği ve komünitenin ortadan kalktığı 2019’a kadar bu prensibe bire bir bağlı kaldık. Sadece bir kereliğine 2015 yılında Kadıköy’deki Sinefest etkinliğimizde, Satürn Komünü öncesinde  katılımcılar gönüllü olarak girişte 7,5 TL bağışladılar. Girişte birkaç fanzin-dergi hediye ettik ve bu bütçeyle kamp bölgesinde bazı çevre düzenlemeleri gerçekleştirildi. Orada dahi toplanan miktarın birkaç katını kamp bölgesine ücretsiz yiyecek-içecek gönderimi sağlamak için biz aktardık.

Bu nedenle Neo-Beat’in hiçbir zaman bütçesinin olmadığı, etkinliklerin büyük oranda katılımcıların bilişsel ve emek gücü boyutundaki katkılarıyla gerçekleştirildiği ve 2013’ten bu yana organizasyonun sürekli para kaybettiği çıkarımında bulunmak mümkündür. Bu yaklaşımı tabii ki eleştiren, bu çevrenin kendi maddi kaynaklarını bilinçli olarak oluşturmamasını yanlış bulan kesimler olmuştur. Ne var ki Neo-Beat’in ilk dönemlerinden itibaren paylaşım felsefesini benimsemesi nedeniyle aksi bir durum mümkün olamazdı. Bu durum şüphesiz Neo-Beat’in sürekliliğine ciddi bir darbe vurmuştur. 15-20 kişilik bir çevreyi arkadaş grubu gibi pratik bir şekilde organize edebilirsiniz. Ancak yüzlerce kişiyi yollara dökerek bir kamp alanına, festivale ya da başka bir şehirdeki kültürel bir etkinliğe sürüklemek ciddi lojistik masraflar gerektiriyordu. Bunun büyük bir bütçe olmadan sürekliliğinin sağlanması mümkün değildi. Ne var ki Neo-Beat’in kurucu felsefesi bu vizyonu içermiyordu, bu nedenle sonuna dek paylaşım felsefesiyle devam ettik.

BeatKusagi.Com’un durumu ve geleceği hakkında bilgi verebilir misiniz?

2019 yılında BeatKusagi.Com faaliyetlerini durdurmuştu. Bütün arşivini korumakla birlikte siteyi 2020’de kapattık, birkaç ay önce ise AdAstraa.Net’e sitenin yönlendirme işlemi gerçekleştirildi.

BeatKusagi.Com, sadece Neo-Beat çevresinde 2019 öncesi dönemde etkin olmuş kesimlerin büyük çoğunluğunun istemesi durumunda dönebilir. Bu durumda, siteye yazmış istisnasız bütün yazarların hesabı tekrar BeatKusagi.Com’da etkinleştirilir ve Neo-Beat’in önemli reel buluşmalarından en azından birine katılımda bulunmuş isimlerin, talep etmeleri halinde yazarlık hesabı oluşturulur.

Ancak şu an Ad Astra Foundation’ın web sitesi olarak tümüyle AdAstraa.Net’e odaklanması nedeniyle böyle bir dönüşün gündemde olmadığını ve gündeme getirilmediğini paylaşmak isteriz.

Bu yıl gündeminizde bir parti düzenlemek var mı?

Hayır yok. Aslında gündemimizde hiçbir zaman parti düzenlemek olmadı. Ancak kamp-festival gibi açık alan etkinliklerinin iklim koşulları nedeniyle düzenlenmesinin mümkün olmadığı dönemlerde, zorunlu olarak Kızılay, Alsancak, Kadıköy, Taksim gibi yerlerde kapalı mekanlarda toplanmak durumundaydık. Bu organizasyonlarda müzik önemli yer tutmakla birlikte her türlü kültürel üretim formlarına yer vermek asıl amaçtı. Katılımcıları bu üretim alanına daha hızlı bir şekilde entegre etmek için müziği, şiiri ve sanatı etkin biçimde kullandık. Ama nihayetinde amaç, kültürel ve felsefi boyutta özgün ve canlı bir üretim alanı oluşturmaktı.

Bu tarz kültürel etkinliklerin tepe dönemi 2015-2016’ydı. O dönemde gerçek anlamda çok deneysel ve ilham verici organizasyonlar gerçekleştirildi. Dolayısıyla 8 yıl sonra aynı formatı yinelemek anlamlı olmayacaktır. Kendimizi ne yazınsal olarak ne de reel etkinlikler boyutunda tekrar etmeyeceğiz. Bazı şeylerin en tepedeki haliyle kalması en doğrusu.

Ad Astra çevresinin projelerine nasıl katılımda bulunabilirim? Geliştirdiğim projeye hangi koşullarda destek verebilirsiniz?

Neo-Beat reeldeki ilk buluşmalarını duyurduğunda, Türkiye’nin çok uzak noktalarından, bazen 24 saat süren bir yolculukla bu etkinliklere katılımda bulunanlar oluyordu. Bu isimler Neo-Beat’in birçok projesine öncülük ettiler ve bir anlamda Neo-Beat’i Neo-Beat yapan  kişilerdi onlar…

Aynı vizyon bugün de geçerli… Arayış bir şekilde hepimize rehberlik eden temel felsefenin çıkış noktasıysa bu heyecanı duyan insanlar; siber alanda ve reelde bir şekilde Ad Astra’yı bulacaklardır. Ad Astra Foundation, şu an çok yoğun bir program üzerinde çalıştığı için doğrudan bir başvuru gerektiren bir duyuru mümkün değil ya da Ad Astra’dan size yazarlık önerisi gelmesi… Bizim öneri getirmemizdense gerçekten bu heyecanı duyduğu için reelde veya siber alanda buna yönelik adım(lar) ata(bile)n kişilerle çalışmayı tercih edeceğiz…

Dışarıdan gelen bütün proje önerileri ve başvurular istisnasız biçimde değerlendirilmeye devam edecek. Ama tabii ki sosyal medyada hiçbir aktivitede bulunmadığımız ve tek bir duyuru bile gerçekleştirmediğimiz dönemde gelen proje/yazarlık başvurusuyla iki yıl sonra belirli kazanımlar sağlandıktan sonra gelecek başvurular aynı statüde olmayacak. Bu, 2013’ten beri uyguladığımız “Neo-Beat’in adaletidir…” Bu Uzun Yürüyüş’te daha erken dönemde atılan adımlar bizim için çok daha değerlidir.

Sağlayabileceğimiz bir destek varsa bunu en uygun koşullarda gerçekleştireceğiz. Ve gerçekten bulmak isteyen, dünyanın neresinde olursa olsun bir şekilde Ad Astra’ya ulaşacak, bu da deneyimin bir parçası…

Edebiyatla ilgili attığım son tweeti daha çok kişiye ulaşması adına RT’leyebilir misiniz?

2013 döneminden bu yana Neo-Beat’in Twitter ağlarında (@neobeatkusagi, @adastraanet, @beatverock, @neobeatankara, @peraspradastra) sadece üç temel kriterden birine uyan içerikleri paylaşıyoruz:

1-Gönderinin Neo-Beat & Ad Astra’yla özdeşleşmiş bir hashtagle paylaşılması.

2-Gönderide beatkusagi.com & adastraa.net’te paylaşılan bir yazının yer alması

3-Gönderideki içeriğin Neo-Beat & Ad Astra’nın yürüttüğü bir projeyle ilgili olması veya fikirsel olarak bu projeye katkıda bulunması. Başka komüniteler, sivil toplum-sanat çevreleri tarafından gerçekleştirilen üretimleri de tabii ki bu vizyona değer eklemesi durumunda paylaşıyoruz.

Bunun dışındaki kişisel içerikleri ayrım gözetmeden, Neo-Beat’in anonim ruhu adına öne çıkarmıyoruz. Bu ruh bizi oluşturan şeydir ve Ad Astra Foundation son ana dek bunu koruma taahhüdü veriyor.

Bu X ağları Ad Astra Foundation tarafından yönetilmekle birlikte tümüyle Neo-Beat Türkiye çevresine tahsis edilmiştir ve onlara aittir. Ve bu çevredeki herkese eşit mesafededir. Bu nedenle onlar belirli bir akış sağladığı sürece kısıtlı düzeyde arşiv niteliğini korumaya devam edecektir. AdAstraa.Net’te ise faaliyet bugünden itibaren artarak devam edecek…

Neo-Beat’in “Birlikte ayaktayız, düşeriz bölününce” felsefesi tam olarak neyi ifade eder?

Neo-Beat’in reelde etkin olduğu dönem boyunca bizce en önemli yanlarından birisi sıcak paylaşım ortamıydı. Kimsenin kimseyi yargılamaması, birbirine hakaret etmemesi ve kırıcı bir tavırla hareket etmemesiydi. Bu nedenle tabii ki belirli dönemlerde çok kalabalık etkinlikler gerçekleştiren bir çevrenin mensupları arasında belirli konularda fikir ayrılıkları oldu. Ancak bugünden geçmişe bakıldığında, anımsadığımız şey bu detaylar değil Neo-Beat’in kendine özgü ortamı ve aramızdaki güçlü bağdı. Sonuç olarak öz eleştiri kültürünü sürekli benimseyen ve uygulayan bir çevre olarak dışarıya karşı Neo-Beat hep bütün, kararlı ve aynı safta olmuştur. Birlikte ayaktayız düşeriz bölününce, felsefesinin özü aramızdaki sonsuz ve koşulsuz bu güçlü bağdır.

Neo-Beat nereden geldiğini, ideolojini ve neye inandığını sormaz. 2015’te Zeytinli Fest’te Neo-Beat kamp alanında kendisini nüdist olarak tanımlayan bir hippi ile başörtülü genç aynı şarkıya eşlik ettiğinde; daha yüksek kültürel, felsefi değerlerde birleşerek bu gezegene bir şekilde yeni değerler ekleyebileceğimizi anlamıştık.

Neo-Beat, Ad Astra Community ve Ad Astra Foundation arasındaki ayrım nedir?

Bir komünite/çevre olarak Neo-Beat 2013 yılında ortaya çıkan, ağırlıklı olarak 2014-2017 döneminde yüzlerce büyük çaplı ve mikro düzeyde kültürel etkinlik organize eden ve 2017 Zeytinli Fest’te bu çevrenin hedeflerine ulaşması nedeniyle OpRefugee sürecini başlatarak faaliyetlerini durdurma kararı alan ve 2019’da tümüyle durduran bir çevredir. Bu nedenle 2019 sonrası artık sadece bir “felsefe-vizyon” olarak Neo-Beat’ten bahsetmek mümkündür. Dolayısıyla hayatının bir döneminde kendini bu felsefeye/kültüre yakın hisseden, sonrasında uzaklaşmış kişiler olabileceği gibi 2024 yılında Neo-Beat felsefesini benimseyen kişiler de olabilir.

Bununla birlikte Ad Astra çevresi (Ad Astra Community) 2012 yazında Florida’da çok yoğun ve deneysel üretimler gerçekleştirmekle birlikte dağılan, 2017’den itibaren “Per aspera ad astra!” mottosunun Neo-Beat içinde öne çıkmasıyla yeniden dönüş işaretlerini veren, 2020’de AdAstraa.Net’in BETA sürecinin başlamasıyla, 2024’te ise International RoadMap’in reel üretimlerinin başlamak üzere olduğunun resmen duyurulmasıyla geri dönen bir komünitedir. Merkeziyetsizlik prensibinin benimsenmesi nedeniyle Ad Astra ekosisteminin bürokratik bir organı, yönetimi ve benzer kurumsal uzantıları yoktur. Koluna dövme olarak “Per aspera ad astra” sözünü kazıyan, sosyal medya hesabındaki biosuna bu sözü ekleyen, fikirleriyle bu üretim alanına katkıda bulunan, destek veren ya da bu vizyondan heyecan duyan herkes kendini Ad Astra çevresinin bir parçası olarak sayabilir.

AdAstraa.Net’in koordinasyonunu üstlenen Ad Astra Foundation ise büyük oranda projelerin yönlendirilmesiyle, farklı ülkelerdeki Ad Astra çevreleri arasında entegrasyonun sağlanmasıyla ve bu ekosistemin uzun vadede gelişimini sağlayacak teknolojik ve düşünsel boyuttaki düzenlemelerle ilgilenmektedir. Kâr amacına sahip olmayan bu organizasyon, Ad Astra’yı meydana getiren çok uzun vadeli kültürel ve felsefi bir vizyon temelinde biçimlenmiştir. Ad Astra’nın etkin olarak yürüttüğü projelerin katılımcıları ve web site yazarları Ad Astra Foundation’ın doğal üyesi olarak kabul edilmektedir.

Ad Astra Foundation’ın parçası olmak için temel kriterler nedir?

Sabahattin Ali’nin “Kürk Mantolu Madonnası”ndaki ifadeyle benzer biçimde Ad Astra çağırırsa gelmek, ne zaman çağırırsa gelmek, nereye çağırırsa gelmek… Supertramp gibi Alaska’ya olsa bile… International Roadmap olarak adlandırdığımız bu vizyondan heyecan duymak, inanmak ve tabii ki aidiyet hissetmek… Pragmatik hiçbir beklentisi olmadan, hiçbir listede ikinci sıraya koymadan… Kişinin dış dünyadaki kimliği, kalemi, yeteneklerinden çok Ad Astra’yla organik ilişkisidir burada esas olan… Bu, Neo-Beat’in 2013’ten bu yana anonim ruhunu ateşleyen güçtür aynı zamanda…

Elbette çıkıp Vietnam’da bir tepeye Ad Astra bayrağını dikmesini beklemiyoruz hiç kimsenin… Bazen küçük bir jest, küçük bir işaret senelerce yeter…

Bütün bu süreç ekosistem içinde organik olarak merkeziyetsizlik ve demokrasi prensiplerine temelinde işleyecektir…

AdAstraa.Net’in resmi web sitesiyle ilgili teknik problemlerimi (şifre vb.), önerilerimi nereye iletmem gerekir?

Twitter’da @neobeatkusagi @adastraanet, Instagram’da @adastraanet veya email üzerinden neobeatgeneration@gmail.com‘a iletebilirsiniz. Yazarlık/proje başvuruları da bu iletişim kanalları üzerinden kabul edilmektedir.

AdAstraa.Net yazarlık kriterleri nelerdir ve yazar alımı hangi prosedürlere göre gerçekleştirilmektedir?

Yazarlık alımları BeatKusagi.Com’a göre daha farklı dinamiklere göre işlemektedir… Şu an sitedeki yazarların büyük çoğunluğunu Neo-Beat çevresinde etkin olmuş yazarlar oluşturuyor. Bu nedenle Ad Astra Foundation tarafından en büyük kota Türkiye’ye ayrılmakla birlikte her ülke/dil için kotalar belirlendi. Fırsat eşitliği prensibi gereği her zaman başvuruya açık olacak… Farklı dillerdeki içerikleri okumayı kolaylaştırma adına AdAstraa.Net’e spontane biçimde 17 dilde çeviri gerçekleştirilebilen dil eklentisi ekledik. Web sitesine diğer ülkelerdeki yazarlar, aşamalı olarak dahil olacaklar…

2019 öncesi dönemde BeatKusagi.Com’da yazarlık başvuruları sadece Neo-Beat’in reelde düzenlediği etkinliklerde ve festivallerde kabul ediliyordu. AdAstraa.Net’te ise BETA sürecinin tamamlanmasıyla temel kriter, “Ad Astra International Roadmap vizyonunu benimsemek ve reelde ve/veya siber alanda bu vizyona değer eklemek” haline gelmiştir.

Dinamik yazarlık uygulaması çerçevesinde, her 6-12 ayda bir bütün Ad Astra ekosisteminin katılımda bulunacağı oylamayla yazar kadrosuna ilişkin bir önceki kriterin sağlanıp sağlanmadığı değerlendirilecektir. Amacımız AdAstraa.Net’in kendini yenileyemeyen taşlaşmış bir bürokratik yapıya dönüşmesini engellemek ve bütün yazar/yazar adayları için “fırsat eşitliği” prensibini uygulamaktır. Dünyanın her yerinde siyasi kurumların, şirketlerin, hatta sivil toplum kuruluşlarının değişime izin vermeyen bürokratik bir mantaliteyle yönetildiği bir dünyada adil olmak ve “fırsat eşitliği” prensibine bağlı kalmak zorundayız. Aksi halde kendimizle çelişmiş olurduk…

Hukuki süreçler hakkında bilgi verebilir misiniz?

2013’ten bu yana elimizde yazı, video, fotoğraf gibi içerikleri kapsayan çok kapsamlı bir arşiv oluştu. Bu içeriklerin çok azı düzenlenerek kitap/fanzin/kısa film gibi materyallere dönüştürülebildi. Bu arşivin organizasyonu, bütün Neo-Beatlerin ve Ad Astra çevresinin katkısına açık olacak… Açık Erişim Politikası prensibi temelinde bu içeriği organize etmek ve ücretsiz olarak dağıtım/paylaşım yollarını araştırmak için Ankara merkezli bir hukuk birimi oluşturduk. Bu birim AdAstraa.Net’in gizlilik politikasını da düzenleyecek ve ticari bir üründe Neo-Beat adının kullanımı, Neo-Beat adına bilet-ürün satışı, Neo-Beat’in yazılı materyallerinin bağlamından koparılarak bu kültüre zarar verecek biçimde kullanımı ve sistematik provokasyon/manipülasyon gibi durumlarda gerekli legal aksiyonları alacak… İletmek istediğiniz bir doküman veya sorunuz olursa her zaman neobeatgeneration@gmail.com üzerinden bu birime doğrudan ulaşabilirsiniz.

Jim Morrison’ın bir çamaşır makinesi reklamında Light My Fire’ın çaldığını görünce televizyonu pencereden fırlatması gibi bir kozmetik ürününe Neo-Beat logosunun basıldığını görmek istemeyiz. Bu kültürün tümüyle metalaştırma sürecinin dışında kalması bizim için önemli. Çünkü Neo-Beat, zamana yayılan bütün etkinlik formları göz önünde bulundurulduğunda çok geniş bir çevreyi temsil ediyordu. Bu nedenle Neo-Beat’in kurucu değerlerini ve vizyonunu dış etkilere ve yozlaşmaya karşı korumak durumundayız. Her ne kadar bir komünite olarak Neo-Beat ortadan kalkmış olsa bile bu felsefe yaşayacak…

Ad Astra International Roadmap hakkında detaylı bilgiye nasıl ulaşabilirim?

Bu başlıkta kapsamlı bir açıklama yayınladık: https://www.adastraa.net/international-roadmap/

İlerleyen aylarda periyodik olarak duyurular devam edecek. Reeldeki bazı projeleri ise belirli bir aşamaya geldikten sonra duyuracağız.

Ad Astra
Ad Astrahttps://www.adastraa.net
Per aspera ad astra! The Ad Astra platform has transformed into a decentralized hub of creativity and collaboration. This decentralized approach empowers creators to express their ideas without the constraints of traditional structures, embodying the true spirit of the Ad Astra Community.

Latest

Navigating the Web3 Wave in Singapore

As the plane descended over the shimmering skyline of...

Dönencede Sayhalar: Kasım – 2024

Birbirine benzeyen ailelerde büyümüş, aynı yollardan geçmiş, aynı insanları...

Don't miss

AdAstraa.Net Pitcairn (v2.1) Güncellemesi Başarıyla Tamamlandı

You can quickly translate the update announcement into your...

Adastraa.net – Pitcairn Update (v2.1) Announcement!

We're pleased to announce that a major website update,...

Embracing Mortality, Celebrating Life: “1001 Nights Project”

Embracing Mortality, Celebrating Life: "1001 Nights Project" Raffles Place, SINGAPORE We...

Ad Astra Manifestosu

Bu şiir, 26 Ağustos 2020 gecesi Twitter’da, #perasperaadastra hashtagi...

International Roadmap

Ad Astra International Roadmap'le ilgili sürekli olarak güncellenen duyuru-haber...

The Rolling Stone Interview: John Lennon

The Rolling Stone Interview: JOHN LENNON Part One: The Working Class Hero In a raw, candid interview, he talks about Beatles’ breakup, Yoko, and why ‘John Lennon/Plastic...

Neo-Beat Yapay Zekâ Röportajı (Google Bard-ChatGPT)

AdAstraa.Net olarak Google Bard, ChatGPT ve özelleştirilmiş ilgi alanları olan birkaç yapay zeka robotuyla ağırlıklı olarak Neo-Beat kültürü üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. Google Bard...

RednBlack Röportajı

Amsterdam/Bursa kökenli bir grup olan RednBlack kısa sürede ezgileriyle birçok kişinin ruhuna dokunmayı başardı. RednBlack, aynı şarkılara inanan insanların yolunun bir şekilde tekrar kesişeceğini...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here